torstai 28. helmikuuta 2013

[vielä ilman otsikkoa, mutta lukekaa kuitenkin]

Hän seisoi kuin huumattuna ihmisjoukon ympäröimänä. Hän oli kaunis, mutta hänen seisoma-asentonsa oli luonnoton. Yleisön joukossa seisova Maria katseli naista ja pani merkille, että hän seisoi kuin hänestä olisi tulossa Paholainen ulos. Pää retkotti takakenossa ja hartiat olivat painuneet alas. Hänen silmänsä olivat kiinni.

Naisen ympärillä kiersi mies, joka Marian mielestä oli pelottavan näköinen.Miehellä oli pitkä, musta viitta, jossa oli huppu. Hänen hiuksensa olivat hupun alla piilossa, mutta miehen huolitellun merirosvoparran perusteella Maria päätteli, että ne olivat mustat. Mies kiersi naisen ympärillä ja kuiskaili jotain hänen korvaansa.

Yleisö katseli haltioituneena miestä ja hänen uhriaan. Maria ei muistanut kuinka hän oli päätynyt yleisön joukkoon, mutta hän oli ollut paikalla toimituksen alusta alkaen. Hän tiesi, ettei kyseessä ollut mikään tavallinen taikatemppu. Taikatemput eivät ole tuollaisia! Yleisö katsoi lumoutuneena, ei ollenkaan epäsukoisena. Mies ei puhunut yleisölle, näytti aivan siltä kuin hän ei olisi edes huomannut ihmisten kerääntymistä. Maria kuuli miehen kuiskaukset korvanjuuressaan aivan selvästi.

Eturivissä seisoi vihreäreppuinen mies, joka seurasi tapahtumien kehittymistä yhtä huolestuneen kuin Maria. Hän ei kuullut, mitä mies kuiskaili naiselle, mutta hän aavisteli, ettei se ollut mitään mukavaa. Nainen, joka seisoi lumottuna kaapumiehen vieressä, oli kaunis. Vihreäreppuinen mies näki naisen joka ikinen päivä, he asuivat samassa rapussa. He tunsivat toisensa hyvin ja viettivät aina silloin tällöin aikaa yhdessä.

Kaavullinen mies painoi kätensä naisen rinnalle ja työnsi. Naisen polvet notkahtivat ja hän oli vähällä kaatua. Vihreäreppuinen mies nytkähti eteenpäin päästäkseen auttamaan.

Ennen kuin mies oli ehtinyt ottaa askeltakaan, nainen alkoi kohota maasta. Ensin jalat, jotta hän oli vaakatasossa ja sitten sen verran, että hän oli huppupäisen miehen navan korkeudella. Vihreäreppuinen mies katseli hädissään, kun nainen leijui ilmassa ja kaapumies piti kättään hänen rinnallaan.

Maria huomasi yleisön eturivissä miehen, jolla oli vihreä reppu. Mies ei näyttänyt olevan muun yleisön tavoin lumouksen vallassa ja hän oli selvästi huolissaan naisesta. Maria tarkasteli miestä tarkemmin. Hän näytti kovin tutulta...

Nainen leijui höyhenenkevyenä ilmassa ja huppumies piteli kättään hänen rinnallaan. Mies ei katsonut naista vaan tuijotti kaukaisuuteen ja mumisi jotain ihmeellistä. Mies sulki silmänsä ja korotti ääntään, puheesta ei kuitenkaan saanut mitään selvää. Nainen alkoi hitaasti kääntyä. Kaapumies karjui loitsujaan.

Kaapumies jätti naisen leijumaan ja alkoi perääntyä. Nainen leijui edelleen ilmassa, hänen hengitystään tuskin havaitsi. Hän oli aivan kalpea, mutta Maria tunsi hänen olevan vielä elossa. Vihreäreppuinen mies otti varovasti askeleen eteenpäin naista kohti. Kukaan muu ei hievahtanutkaan.

Taikuri perääntyi edelleen. Nainen kellui ilmassa kuin näkymättömässä aallokossa: hän kohoili, laskeutui ja keinui. Vihreäreppuinen mies otti uuden askeleen eteenpäin. Joku laski raskaan kätensä hänen olkapäälleen, eikä hän voinut enää edetä.

Maria halusi, että joku pelastaisi naisen. Hän tunsi kuinka viimeisetkin elonrippeet pakenivat naisesta. Hän ei voinut tehdä mitään.

Kukaan ei jälkeenpäin voinut tarkasti selittää, mitä seuraavaksi tapahtui. Kuului rysähdys ja nainen lysähti lattialle. Vihreäreppuinen mies riuhtaisi itsensä otteesta, joka pidätteli häntä, ja syöksähti eteenpäin. Hän pääsi vihdoin naisen luo. Yleisö alkoi heräillä lumouksestaan ja alkoi kuulua epäuskoista puheensorinaa.

Toinen räsähdys kuului pian ensimmäisen jälkeen ja ilma muuttui painostavaksi. Ihmisten keskuudessa alkoi levitä pakokauhu. Taikuri oli kadonnut.

***

Vihreäreppuinen mies piti Mariaa sylissään. Hän keinui kevyesti ja tuuditti kaunista naista. Hän suuteli naista kevyesti otsalle ja sulki Marian lasittuneet silmät, viimeisen kerran.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

No niin. Siis tässä teille todistusaineistoa siitä, että mieleni on pahasti vinksahtanut. Toivoisin todella paljon, että kertoisitte rehellisesti, mitä mieltä olette tekstistä. :) Ja jos jollekulle tulee mieleen sopiva otsikko, olisin ehdotuksista kiitollinen (; Kiitos ja hei !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti