sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Strasbourg - Pariisi 31.3.-5.4.2012

"Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia äänestäjiä..." (Jutta Urpilainen) Siis mitä? Mä haluaisin siis kiittää näitä ihania tyyppejä (joiden nimiä en turvallisuussyistä mainitse :D) aivan Mahtavan Loistavan Ikimuistoisen Muistorikkaan Värikkään matkan tekemisestä! Oli aivain ihanaa, toivottavasti voitais ottaa uusiksi :)

Lähtö oli siis 8.20 Helsinki-Vantaan lentokentältä. Hieman epämukava aika, kun piti siis täällä Siuntiossa herätä jo 4.45 ja kentällä piti olla 6.20... Mut olin niin jännityksessä, ettei mua oikein väsyttäny :D Oltiin Frankfurtissa yhentoista aikaan paikallista aikaa ja siitä sitten oli parin tunnin bussimatka Strasbourgiin. Ja siellä sitten saatiin palloilla ympäriinsä ja käydä syömässä. Illalla lähettiin tutustumaan kävellen kaupungin nähtävyyksiin ja veneajelulle joka kiersi ympäri Strasbourgia. Harmillisesti en saanut paljoakaan kuvia veneajelulta kun veneen päällä oli koko ajan kupu.

Strasbourgissa oli parhaimmillaan 20 astetta lämmintä. Kuva saapumispäivältä.

Näkymiä hotellihuoneemme parvekkeelta. Tuo lasikupu tuolla
taustalla on juna-asema, jonka sisällä on vanha asemarakennus



Notre Dame katedraali Strasbourgissa



Seuraavana päivänä ohjelmassa oli tutustumista kävellen Strasbourgin nähtävyyksiin. Kävelimme vanhassa kaupungissa ja kävimme katsomassa Notre Damea sisältä. Koska oli sunnuntai, sisällä oli menossa katolinen messu ranskaksi ja ihmisiä oli hirveästi seuraamassa sitä.

Päivällä menimme erääseen puistoon pique niquelle. Koko porukka (eli 27 ihmistä) oltiin siellä ja syötiin ja juteltiin. Varsinaisesta pique niquesta en laita kuvia, jos joku ei haluakaan tulla julkisuuteen, mutta puistosta on pari kuvaa ja kuten kuvista ehkä näkeekin, oli tosi lämmintä ja kukat jo kukkivat.


Vanha Kaupunki (keskiajalla rakennettu)

Tossa on noita pesulaitureita, joiden ääreen naiset keräänty keskiajalla pesemään pyykkejä.


Puistosta


Pique niquen jälkeen jokaisen ryhmän täytyi tutustua muutamaan nähtävyyteen ominpäin. Käytiin sitten Strasbourgin modernin taiteen museossa. Alla oleva seinä on siinä lähellä olevasta rakennuksesta. Mun mielestä se oli tosi veikee :D juu, mutta siis, en muista paljoakaan tosta museosta kun oli jo niin karmea nälkä. Ja se meni vähän söpöjen poikien tiirailuksi... ;)



Maanantaina 2.3. oli Euroscola-päivä. Aamulla mentiin Euroopan parlamentin Louis Weiss -rakennukseen. Siellä sitten jakauduttiin "komissioihin" (itse olin keskustelemassa uusiutuvista energialähteistä ja niiden hyödyntämisen tehostamisesta) ja oli aamupala. Aamiaisen jälkeen mentiin Euroopan parlamentin istuntosaliin, jossa oli ensiksi erään kreikkalaisen tyypin (nimeä en harmi vain muista) tervehdyssanat sekä kysymysten esittelyä ja niihin vastaamista. Äänestettiin myös erinäisistä asioista.

Oppilaita oli jotakuinkin 440 siellä 20 eri maasta. Ruotsistakin oli ja tavattiin ne edellisenä iltana kaupungilla vahingossa :) Oli kiva tavata eri ihmisiä, mutten sitten saanut suutani auki komissiossa ja illalla iski migreeni, joten se vähän pilasi tunnelmaa... Mutta muuten oli kivaa ja varmaan ainutlaatuinen kokemus.



Tiistaina lähettiin aamulla junalla Pariisiin. Junamatka kesti melkein kolme tuntia ja sitten oli bussikuljetus hotellille Alésiaan. Sieltä sitten lähettiin ensin metrolla ja sitten kävellen Sacre Coeurin basilikalle ja taitelijoiden kaupunginosaan ja koska nimimuistini on niin loistava, en muista senkään nimeä -.-. Sieltä sitten lähettiin kävellen Moulin Rougea katsomaan. Se oli hieno, mutta koko katu oli ihan täynnä kaikennäkösiä seksikauppoja ja -klubeja...

Käytiin vielä kattomassa Riemukaarta ja Eiffel-tornia ja mentiin sitten hotellille ja sieltä sai lähteä pienissä ryhmissä syömään.
Sacre Coeur

maisemia

Moulin Rouge


Riemukaari

Eiffel-torni


Keskiviikkona mentiin sitten Louvrelle. Aikaa oli hieman huononpuoleisesti, mutta kerettiin kuitenkin nähdä Mona Lisa ja muitakin kuuluisia teoksia. Mona Lisan äärellä meiniki oli kuin olis ollu jossain rock-konsertissa, kun kaikki ryysäs vaan eturiviin.

Louvrelta mentiin kattomaan sitten Pariisin Notre Damea. Ja sen jälkeen saatiin taas mennä omia matkoja kunhan oltais kuudelta Chartier-ravintolalla. Käytiin vapaa-ajalla syömässä semmosessa tosi kivassa ravintolassa ja söin ankkasalaatin. Se oli oikein maittavaa ja tarjoilija tarjosi myös silmänruokaa.. ;) Sitten olinkin ihan täysi, kun päästiin Chartierille, eikä se ruoka siellä sitten niin hyvää ollut kuin olisin kuvitellut.

Taidekoulu

Louvre

Joku ehkä muistaakin tän pyramidin elokuvasta Da Vinci -koodi

Notre Dame

Torstaina oli lähtöpäivä, mutta sitä ennen kerettiin kuitenkin käydä Pariisin katakombeissa, joiden historiaa voitte lukea täältä. Olin niin innoissani, etten muistanut laittaa aluksi salamaa pois, vaikka se oli kielletty. Myös nuo myöhemmät kuvat on hieman tärähtäneitä, kun ne on ilman salamaa otettu ja mun kädet tosiaan tärisi innostuksesta. Tuolla oli jotain lähemmäs tuhat pääkalloa ja vielä enemmän luita ja voi että!







Kokonaisuudessaan matka oli aivan mahtava, yksi ainoa migreenikohtaus viikon aikana, tosi hyvä suoritus! Olisi tosi mukavaa ottaa uusiksi (: Ja Strasbourgia suosittelen kaikille lomakohteeksi, oli halpaa ja ihmiset oli mukavia ja sää ihana!


9 kommenttia:

  1. Oi vitsi, tais olla aika hyvä reissu? ;) Ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Heeeeei, mä itken....! ;______; Oot nähnyt nyt livenä about kaikki paikat, jotka mä oon unelmoinu näkeväni!! Oon vaan nähnyt noita leffoissa! Oikeesti mun isoimpia toiveita paikoista joissa haluisin käydä on just esim. Notre Dame ja Eiffel-torni ja yyyyyh... kaikkee ihanaa kävitte ilmeisesti kattomassa noista kuvista päätellen... Mut hei, silti ihanaa jos teillä oli hyvä matka. (: Oon kade kyllä kaikista noista nähtävyyksistä, mutta ehkä joku päivä pääsen itsekin katsomaan ihan omin silmin (:

    VastaaPoista
  3. Kyllä mä uskon Bogey, että noi on tuolla vielä ihan hyvän aikaa, että varmasti näet ne :) ja Sadelintu: oli tosi ihana matka (:

    VastaaPoista
  4. Voi vitsit ku oisin itekki halunnu tonne, mut ihanaa et teillä oli kiva matka ^-^
    Varmasti tuli tosi paljo hienoi muistoi ja voin arvaa kenen kanssa katselitte söpöjä poikia ;D
    Kuullostaa kyl oikeesti tosi ihanalta reissulta ~

    VastaaPoista
  5. ah, se ois ollu niin kivaa, jos sä oisit voinu tulla tonne ! ja kun loppujen lopuksi meiän ei enää tarvinnu maksaa paljon mitää ko koulu makso :DD

    mut joo, uskon, että osut oikeaan arvailussasi ;)

    VastaaPoista
  6. Voi kukka sentään! tiedäkkö mitä, me oltiin pariisissa samaan aikaan. mäki menin sinne 3.4. mut me eisit tömätty siel, käytiin samois pakoiski mut tosin eripäivinä justiinsa. :(( ois kyl siistii jos oltais vaa törmätty siel ku paikalliset konsanaan :DD Mut tuol katakombeissa oltiin samana päivänä, vaik mä en sisälle menny ku ei jaksettu jonottaa ku puol tuntii, te olitte varmaan jo menny sisälle ku tultiin sinne. Sillon siel oli näköjään paljon suomalaisii koska joku suomalainen kouluryhmä oli kans siel sillon käymäs, iskän työkaveri kerto...TAI sit se sen poika kuulu teijän ryhmään, en tiedä.

    mut joo, ihania kuvia <3 ^^ oisin kans ite halunnu mennä sinne sakrikööriin mut mun toverit ei halunnu plus aika loppu, ja nyt ku näin noi sun kuvat sielt ni ㅠ.ㅠ im jelly. siel on niin kaunista!!! sit oisin kans halunnu käydä kattoo moulin rougea, mut en tienny mis se sijaitsi. en tienny noist hienoist kaupoista sen lähellä! :DD tais on hienoo 8'DD

    jotain mulla vielä oli, mut lisään sit ku muistuu mieleen! :)

    VastaaPoista
  7. jeps, oli ihan sika kivaa! ethän sä tullu samalla lennolla aamulla ennen sian pieremää? o.O koska se ois vasta ollu siistii, jos oltais nähty jo sillo :DDD mut joo, oisin halunnu käydä siellä moulin rouge -shopissa, tosin en tiiä mitä sielt ois loppujen lopuksi löytyny, mutta en uskaltanu ehottaa :DD

    Ja se suomalainen kouluryhmä saatto hyvin olla me, meit oli vissii 10???

    ja joo, lisäile kun mieli kirkastuu :DDDDDDDDDDDDD (ja hissi kulkee ylös asti, eiku mitä?) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meil oli kyl lento ihan suht inhimilliseen aikaan :DDDD klo 9 aikaan kaiketi!? mut älä ois ollu niin siistii.

      Poista
    2. tajusin just et meilhän oli lennot eri päivinä? :)) ja me lennettii frankfurtiin kaiken pahan lisäks :D

      Poista