tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kunnioittaen...

24.4.1915 vastaisena yönä nuorturkkilainen puolue keräsi kaikki vaikuttavimmat armenialaiset miehet, eli poliitikot, taiteilijat ja muut yhteiskunnalliset vaikuttajat Osmanien valtakunnan alueella (nyk. Turkki) ja surmasi heidät. Tästä alkoi ensimmäisen maailmansodan aikana toteutettu Armenian kansanmurha, jota ei vieläkään olla tunnustettu.

Mikä surullisinta Armenian kansanmurhassa on se, että saksalaiset upseerit olivat Turkin alueella tarkkailemassa kuinka tehokkaasti turkkilaiset tappoivat armenialaisia, ja ottivat siitä mallia omaan juutalaisten kansanmurhaansa. "Kuka enää muistaa armenialaisia?" sanoi Adolf Hitler vuonna 1939, kun hän rohkaisi saksalaisia joukkoja luomaan kolmannen valtakunnan, jossa ei ole juutalaisia tai muita "epäpuhtaita" rotuja.

Armenialaisten kansanmurhaa ei ole tunnustanut kuin murto-osa maailman valtioista. Turkki ei tietenkään ole tätä tehnyt. Viime aikoina kansanmurha on ollut uutisissa Ranskassa tehdyn lakialoitteen vuoksi. Lakialoite olisi tehnyt kansanmurhan kieltämisestä rikoksen, josta voi seurata 45 000 euroa sakkoja ja vuosi vankeutta. Laki ei kuitenkaan mennyt läpi, vaikka presidentti Sarkozy olikin sen puolella.

Toivon, että jonain päivänä Armenian kansanmurha tunnustetaan maailmanlaajuisesti, kuten juutalaistenkin.

Kunnioittakaamme noita 2-3 miljoonaa armenialaista, jotka kuolivat päämäärättömillä kuolonmarsseilla Syyrian aavikoilla.

- P_Devil

Ps. Minulla ei ole mitään turkkilaisia vastaan, päinvastoin, he ovat oikein mukavia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti