keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Serj Tankian @ Hartwall Areena 29.9.2013

Kävin sunnuntaina aNightingalen kanssa katsomassa Serj Tankianin Orca- ja Elect the Dead -sinfonioita Hartwall Areenalla (kuten otsikkokin kertoo :D) Serj Tankianin näkeminen livenä on ollut haaveeni Elect the Deadin julkaisusta lähtien ja ihan päällimmäisissä toiveissa Serj Tankianin ensimmäisen keikan jälkeen. (Sehän oli Prvonssirock monta vuotta sitten, kun Tankian ensimmäistä kertaa Suomessa kävi, enkä sinne päässyt)

Tankian on kiertänyt Eurooppaa (ja kiertää edelleen) sinfonioidensa kanssa. Suomessa mukana oli ukrainalainen sinfoniaorkesteri, jonka nimi katoaa päästäni heti, kun sen luen :D Lavalla oli kaikki mahdolliset soittimet ja voi että! Olen sanaton. Musiikki oli niin kaunista ja mahtipontista, enkä oikein tiedä, kuinka voisin kuvailla tunteitani.

Olen ehkä hieman puolueellinen sanoessani näin, mutta mielestäni konsertti oli loistavasti jaettu siten, että koko show alkoi Orcan ensimmäisellä osalla, jonka jälkeen tuli muutama Elect the Deadin kappale ja sitten tuli taas Orcan osa ja niin edelleen. Orca oli Tankianin kannanotto ihmiskunnan tilaan (yllätys... :D) ja osat kertoivat tarinaa eri vaiheista.

Konsertti loppui yhteislauluna laulettuun Empty Wallsiin, joka on lempikappaleeni Elect the Deadilta. Se oli viimeinen kappale, joka esitettiin koko sinfoniaorkesterin voimin, mutta Serj palasi vielä lavalle pianistin, kitaristin ja dudukin-soittajan kanssa soittamaan encorena Gate 21:n. (Duduk on armenialainen huilu) Gate 21:sta tuli lempikappaleeni koko Tankianin tuotannosta heti kun sen kuulin. Siitä on kolme versiota: alkuperäinen, rock remix ja nyt kuultu akustinen versio. Itse pidän kyllä rock remixistä eniten, mutta kuitenkin :)

Haluan kiittää aNightingalea, että hän lähti mukaani katsomaan, vaikka ei edes kovin paljoa Serjistä varmaan tiedäkään :) Haluan myös pahoitella, että paikat eivät olleet aivan keskellä riviä, yritin parhaani! :)

Lopuksi laitan tähän vielä soittolistan, jos teitä kiinnostaa :)

1. ORCA Act I - Victorious Orcinus
2. Feed Us (with Borders Are poem)
3. Blue
4. Sky Is Over
5. ORCA Act II - Oceanic Subterfuge
6. Lie Lie Lie
7. Money
8. Baby
9. Elect the Dead
10. ORCA Act III - Delphinus Capensis
11. Honking Antelope
12. Falling Stars
13. Beethoven's Cunt
14. ORCA Act IV - Lamentation of the Beached
15. Empty Walls

Encore
16. Gate 21

Oli tosiaan aivan ihana ilta! Tunteet oli vielä pitkään pinnassa :)

Heipsun!

ps. Kiitos aNightingalen uskomattoman tarkkojen silmien, löysin itselleni Serj Tankian -paidan! Kokoelman täyttymys ;)

pps. Eräs aihe, josta keskustelin seuralaiseni kanssa yhdessä junassa kuuntelemieni kappaleiden kanssa inspiroi tulevaa blogikirjoitustani. Olen sen jopa kirjoittanut jo paperille, että vielä kun saisin sen tänne ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti