keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Filosofia = rakkaus

Filosofian tunnit on aina hauskoja. Ei ole mitään teennäistä vääntämistä vaan raakaa toimintaa, ihmisten lyttäämistä, huvittavia lausahduksia sekä huolestuttavia iltalehtiotsikoita opettajasta, joka ei suostu arvostelemaan meidän kokeita.

Noista huvittavista lausahduksista: maanantain tunnilla puhuimme astrologiasta ja muista pseudotieteistä. Opettajalla oli joku aivan muu selitys kesken, kun yhtäkkiä kuuluu: "Astrologia on sitä, kun katsellaan, että 'kappas, tuolla menee tähti tuohon suuntaan, huomenna itkettää.'" Ja heti perään toinen jatkaa "Oho, meteoriitti tulee kohti, ylihuomenna täytyy olla loistava päivä!" En voinut mitään sille, ettei naurusta meinannut tulla loppua, nuo lausahdukset jotenkin osuivat naulan kantaan (älkää minua lytätkö, minä en tiedä astrologiasta mitään).

Sama juttu oli horoskooppien kanssa. Tämä meidän ylikriittinen filosofianryhmämme (pääasiassa nuo kaksi poikaa, jotka aiemmin jo pääsivät ääneen) lyttäsi aivan horoskoopit: "Siis jos joku on vaikka härkä ja joku toinen on myös härkä, niiden pitäisi olla luonteenpiirteiltään samanlaisia? Mutta jos joku synnyttää lapsen ison vetovoimaisen planeetan lähettyvillä, eikös asia ole silloin niin, ettei tällä lapsella ole luonteenpiirteitä ollenkaan?" Ja tämä kaikki, täysin pokerinaamalla, ei hymyn häivää, ei vitsiin viittaavaa naurun pyrskähdystä.

Ainoa asia, mistä en filosofian tunneilla tykkää, on se oppimispäiväkirja. En minä osaa sanoa mitään järkevää, kaikki on tullut jo tunnilla ilmi ja minusta on typerää kirjoittaa koko tunti uudestaan "blogiin". Höh.

Ja näin loppuun vielä: Happy WantedWednesday (again) and Good Luck to Barack Obama (:

Ps. Huomenna menemme katsomaan ruotsinryhmän kanssa I taket lyser stjärnorna -näytelmää. Se alkaa kello 19, mikä minua ärsyttää suunnattomasti, koska viimeinen juna lähtee kotiin 19.30 Helsingistä... Näytelmä loppuu vasta n. 21.20 joten joudun vaivaamaan äitiä hieman pidemmällä automatkalla...

Pps. Tänään koulussa oli 80s' päivä! Hiusten kreppaaminen on aina kivaa, voisin kreppailla useammin :) Ja käytin legginssejä housuina!!! Koulun kanslisti kylläkin sanoi, että näytän aivan hänen eskari-ikäiseltä lapseltaan, vaikka minun tosiaan olisi pitänyt olla 80-luvulta... Kiitos tästä..

Ppps. Ilmoittauduin tänään ensimmäistä kertaa yo-kirjoituksiin ja lasku tulee tammikuussa -.- kuka muistaa mitä ne maksun noin suurin piirtein ovat??

2 kommenttia:

  1. Tutkintomaksu on 25€ ja ainekohtainen maksu 28€.

    Eli jos kirjoitat vaikka neljä ainetta, maksat ensin 25€ siitä, että pääset ylipäätään kirjoittamaan, ja siihen päälle 4 x 28€.

    VastaaPoista